Caută
  • Căsuța Plimbăreață

De la pix la sapă? Lecții în Căsuța Plimbăreață

Actualizată în: 24 Apr. 2020Da, mi s-a întâmplat și e foarte fain. Nu se lasă cu traume, nici cu pastile anti-stres. Dimpotrivă. Este terapeutic. Eu nu știam să țin o sapă în mână acum 3 ani. De fapt, nici azi nu știu bine diferența dintre sapă, hârșeu și alle unelte. Copiii râd de mine și eu râd de mine cu ei. Ei au crescut aici. Mie o să imi ia ani de zile să le diferențiez dar măcar știu să le folosesc.

Încet, încet mi-am cumpărat și sapă și căpăligă și găleți și roabă și să vezi ce bine îmi stă cu șorțul de bucătărie împingând roaba cu frunze uscate. Mă mai opresc, mai învârt în ciorbă și iau iară roaba.

L-am întrebat pe prietenul meu ieri:

"Ai vrea să am manichiură faină și unghiile roșii?" Îmi era teamă că va spune da. Dar el a spus hotărât: "Nu. E foarte bine așa. Ai mâinile muncite dar frumoase. "

Îmi era teamă de răspunsul lui pentru că manichiura și sapa nu se împacă atât de bine. Poți purta mănuși, te poți cremui cât vrei, tot se vede că ești de la țară. Și eu cu mâinile mele mă mândresc.

Eram în patru labe în grădină chiar acum jumătate de oră, puneam ceapă și mă gândeam la vremurile în care, lucram în Timișoara și manichiura era sfântă. Mergeam regulat la cosmetică și aveam mâinile impecabile. Azi, dacă aș apărea la vreun interviu de job cu mâinile astea, cred că nu aș apuca nici să mă prezint. Asta nu inseamnă că nu admir o manichiură faină. Voi incerca și sp fiu și doamnă cu unghii lăcuite si grădinăreasă. 

95 afișare0 comentariu

©2020 by CasutaPlimbareata. Proudly created with Wix.com