Caută
  • Căsuța Plimbăreață

Cum am ajuns să îmi construiesc căsuța pe roți


Am început cu un vis. Acela că voi avea un loc al meu, cât de mic și că voi trăi înconjurată de natură. După câțiva ani de București și multi de Timișoara, dorul meu de verde s-a întețit și mă ardea. Parcă fiecare zi petrecută departe de verde, pomi, pământ reavăn de rouă...era o zi pierdută. Aveam un apartament în care stăteam cu chirie în Timișoara și deși avea o mică grădină în față, mie îmi era dor de păduri, de cărări, de Universul liber. De locul ăla unde cerul ia în brațe coamele brazilor. Așa că am renunțat la chirie, la job, la tot ce defineam ca cotidian și am plecat în Austria, să caut verdele perfect. M-am făcut monitor de schi si apoi un an, am luat lumea la pas. Aveam un rucsac în care erau toate lucrurile mele. Și a fost minunat. Italia, Slovenia, Grecia, Israel, Spania, Portugalia au fost țările în care, în lunile astea de călătorie mi-am rupt papucii de atâta mers. Aceasta călătorie mi-a clarificat două lucruri: modul simplu în care vreau să trăiesc și faptul că voi trăi și câștiga făcând ceva din pasiune. Sunt 4 ani de atunci și acel an este încă în topul experiențelor mele, pe locul I. Nimic nu bate aventura, noul, ieșirea din zona de siguranță și felul în care mintea noastră se adaptează și crește odată cu situațiile noi. Eram un om simplu când plecasem. Dar m-am întors un om și mai simplu. Chiar umil. Impresionată de cât de puține aveam nevoie ca să fiu bine. Aflasem. Știam. Și știam ce am de făcut.

Dormisem, în lunile mele de călătorie, pe plaje, în hamace, în cort, în mașină, în hosteluri cu multe paturi și nu cât spațiu aveam pentru dormit conta. Ci cu ce sentiment mă trezeam. Și eu mă trezeam extaziată de o nouă zi de descoperiri, de locuri noi, oameni noi, gusturi și mirosuri noi, voci noi, culori noi....Universul își vărsa cu generozitate magia în mine și putea face asta pentru că eram deschisă. Eram pe modul "bring it on"! În fiecare țară, am întâlnit oameni care trăiau cu pasiune din ceea ce făceau. O doamnă din Toscana care are o ferma de 50 de hectare de măslini, un fotograf în Tel Aviv, un cuplu de pe malul Atlanticului care trăiește din permacultură, o măicuță din Lisabona, care ajută familiile nomade și călătorește cu ele ca să facă lecții cu copiii lor..sunt câteva exemple. Am întâlnit mulți oameni liberi. Așa cum simțeau ei că au nevoie să fie.

Cred că vă dați seama câ de firesc și ușor a venit apoi decizia de a trăi altfel.


În 2017, m-am hotărât să îmi fac o căsuță pe roți pentru trei motive. Pentru că o pot muta și pentru că o pot pune în intimitatea cea mai intimă a naturii și pentru că atât îmi permiteam ca bani, la vremea respectivă.

Sunt aproape 3 ani de când locuiesc în căsuța mea pe roți și au fost cele mai frumoase 1000 de zile din viața mea. Nu aș schimba nimic.


Vă doresc vise, multe vise mari, pe care să le îmbrățișați cu sete.


362 afișare0 comentariu