Caută
  • Căsuța Plimbăreață

Cât de simplă e viața acum

Actualizată în: 24 Apr. 2020

Viața mea la țară, în căsuța plimbăreață, e simplă. Chiar fac lucururi simple, care miraculos ocupă mult timp. Când lucram la multinațională, într-un birou 9 ore și scriam rapoarte aveam senzația că produc mult mai mult într-o zi de lucru. Vedeam rapoartele, cifrele, paginile, confirmările de primire pe email. Azi, plantez în grădină ceapă și ea iese abia peste câteva săptămâni. La fel și cu ridichile, salata, mazărea, roșiile. Dar satisfacția mare știi care e? Când incep să iasă. Când dau toate, una după alta de parcă s-au înțeles să cânte în cor și din toate părțile. 

Te îmbucură cu culoare: roșu, verde, verde cu roșu, și când iei prima imbucătură dintr-o salată pusă de tine și tu știi că era o sămânța mică, care îți curgea prinde degete…. Asta e viață la țară.

Zilele mele începla fel. Că e soare, că e nor, eu și prietenul meu ieșim cu cafeaua pe terasă și pe jumătate adormiți, stăm ghemuiți în somn și ne bem cafeaua. Ne uităm mereu la același lucru. E aceeași grădină. Pomii sunt tot acolo unde i-am lăsat aseară. Dar în fievcare dimineață e alt aer, iarba e mai mare, merii sunt mai înfloriți, șoimii își caută de mâncare, iar păsările ciripesc voioase. În fiecare dimineață eu tac până beau cafeua. Tac de uimire și de fericire că pot vedea acest spectacol. De 3 ani îl văd. Deci de peste 1000 de zile și simt aceeași bucurie ca în prima zi.

Poate e și bucuria faptului că nu depind de nimic. Că nu trăiesc într-un lux care trebuie întreținut cu eforturi financiare.

Nu mă culc și nu mă trezesc cu teama supraviețuirii, sau a datoriilor. Deși am trăit atât de mult așa, înainte. Când renunțăm la mini vacanțe sau la o ieșire că să mai pot plăti o rată. Și știam că senzația de siguranță este efemeră. Ține 30 de zile. Când se apropie următoarea rată și următoarea plată a chiriei, o iau de la capăt. Și nesiguranță asta financiară nu exista pentru că aveam un salar mic. Sararul era foarte bun. Dar aveam cheltuieli pe măsură.

Azi, îmi cultiv pământul, respir aer curat, am pădurea lângă mine și câinii mei aleargă liberi printre meri. Și asta e tot ce am nevoie ca să fiu bine.


117 afișare0 comentariu

©2020 by CasutaPlimbareata. Proudly created with Wix.com